Додай наш банер!
kino-pereklad
Не будь байдужим!

Дві різні компанії планують побудувати в Україні дві нові мережі кінотеатрів

У дослідженні ринку кінопрокату ( його можна почитати тут – http://kino-pereklad.org.ua/?p=111 ) „Кіно-Переклад” писав, що український ринок далекий від насичення (див. пункт дослідження 7.1). Не дивно, що аж дві компанії хочуть розбудовувати в Україні власні мережі багатозальних кінотеатрів.

Протягом найближчих двох років мережа «Синема-Парк» планує довести число своїх російських кінотеатрів до 24 і вийти на український ринок. Інвестиції в розвиток мережі перевищать $140 млн. План розширення днями схвалила рада директорів компанії.

Рада директорів мережі кінотеатрів «Синема-Парк» схвалила план розвитку компанії на 2007-2009 роки. На території Росії «Синема-Парк» за цей період планує відкрити 12 нових мультиплексів, вклавши $100 млн., розповів заступник генерального директора компанії Кирило Іванов.
Компанія «Синема-Парк» також планує вийти на український ринок кінопоказу. «Ми запускаємо спецппрорект «Синема-Парк Україна», - розповідає Іванов.
В рамках проекту у великих містах України буде побудовано 3-4 мультиплекси. За словами Іванова, вже ухвалено рішення щодо будівництва об’єктів в Києві й Харкові, розглядаються також площадки в Дніпропетровську, Донецьку й Одесі. В експансію «Синема-Парк» планує вкласти до $40 млн. Можливо, у реалізації проекту візьме участь український партнер «Проф-Медиа» - група компаній «Український Медіа-Холдинг». «Ринок поки порожній, і в нього великий потенціал», - аргументує Іванов, повідомляє Develop.com.ua .

Як повідомляв раніше Ринок.biz. в кінці минулого року про плани побудувати в Україні мережу мультиплексів заявили також акціонери телеканалу 1 + 1 Олександр Роднянський і борис Фуксман разом з кінопрокатною компанією іні/20 століття Фокс СНД.

Довідка

Синема Парк - російська національна мережа кінотеатрів, засновниками якої є холдинг «Проф-Медиа», що входить у структуру інвестиційної компанії ИНТЕРРОС. «Проф-Медиа» - диверсифікований холдинг, що володіє активами в медіа та кінобізнесі.

Акціонери українського телеканалу 1+1 Олександр Роднянський і Борис Фуксман разом з генеральним директором компанії Геміні/20 століття Фокс СНД Михаелем Шліхтом збираються побудувати в Україні мережу мультиплексів (багатозальних кінотеатрів).

Як розповів Шліхт, перший, семизальний кінотеатр відкриється на початку наступного року в Одесі. Крім того, передбачається будівництво кінотеатрів у Києві, Харкові та Львові. Усього в Україні планується побудувати сім мультиплексів на 25 залів, повідомляє Корреспондент.net .

Назви в мережі поки немає. Роднянський відзначає, що поки інвестори не прийняли чіткого рішення про долю мережі після завершення будівництва. «Або компанія буде жити власним життям, або розвиватися разом зі стратегічним інвестором, але найбільш перспективним варіантом скоріше є продаж активу», - говорить Роднянський.
Мережа, що будується, стане першою російською мережею в Україні. Рішення будувати кінотеатри в Україні, а не в Росії Шліхт пояснює великою кількістю гравців на вітчизняному ринку. Увійти на російський ринок зараз складно, говорить підприємець. «Україна - це 50-мільйонний ринок, що зараз недостатньо обслугований, - уточнює Роднянський, - Там мало сучасних кінотеатрів, мало залів і дуже великий потенціал для росту».
Геміні/20 століття Фокс СНД - найбільша кінопрокатна компанія на російському ринку. Компанія займається прокатом і випуском на DVD російського й іноземного кіно і є регіональним самостійним офісом студії XX Century Fox у країнах колишнього СРСР.
ТОВ ТРК Студія 1+1 - один з найбільших українських телеканалів. 60% акцій каналу належить компанії Сеntrаl Media Enterprises Ltd., по 20% - в Олександра Роднянського й Бориса Фуксмана. Чистий дохід каналу в 2005 року склав 72,85 млн доларів.
Джерело: Ринок. biz


Надіслала(ав): Павло 2007/02/06 до розділів Кінотеатри , Статистика кінопрокату



Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.