Додай наш банер!
kino-pereklad
Не будь байдужим!

Українці та долари допомогли піратам в РФ

va0508013.jpg Третя частина фільму “Пірати Карібського моря” побила рекорд “Денного дозору”. У РФ та Україні картина зібрала $34,021 млн.

Загальні збори трилогії студії Disney про піратів склали $71,8 млн. За 81 день прокату фільм “Пірати Карібського моря: на краю світу” зібрав $34,021 млн (в РФ, Україні й в інших країнах СНД разом). Про це сказано в прес-релізі компанії Buena Vista Sony Pictures Releasing СНД (BVSPR, займається прокатом фільмів студій Disney і Sony Pictures в РФ). Таким чином, “Пірати Карібського моря: на краю” світу обійшли по касових зборах в доларах США фільм Тімура Бекмамбетова “Денний дозор”, який утримував перший рядок в переліку найкасовиших фільмів російського прокату з минулого року. За весь прокат фільм зібрав $34,02 млн.

Генеральний директор компанії “Геміні / 20 Вік Фокс СНД” Міхаель Шліхт відзначає, що “Пірати” виграли за рахунок курсу долара, в рублевому еквіваленті третя серія не змогла побити рекорд “Денного дозору”. За його словами, прокат “Дозору” в РФ приніс 906,6 млн руб. проти “піратського” результату 794,18 млн крб. Всього ж збори російського фільму в рублях від прокату в РФ, Казахстані та Україні склали 978,18 млн руб. На момент прем’єри “Денного дозору” (1 січня 2006 р.) курс ЦБ складав 28,7 руб. за долар США. У прес-релізі BVSPR наголошується, що нові цифри зборів “Піратів” пораховані “за поточним курсом” (25,7 крб. за долар).

Але рекордом “Пірати” зобов’язані не тільки зміні курсу долара, але і зборам в українському прокаті, коментує начальник відділу статистики галузевого видання “Кинобизнес сегодня” Сергій Лавров.

В Україні третя картина про піратів встановила абсолютний рекорд за зборами в $3,18 млн.

Фільми студії Disney про піратів стали самою касовою іноземною трилогією в історії російського прокату. Сумарні збори трьох фільмів склали $71,8 млн. Друге місце серед трилогій, за даними “Кинобизнеса сегодня”, займають три мультфільми про Шрека з сумарними зборами від прокату в РФ і Україні в $32,22 млн. Фільми трилогії “Володар кілець” на третьому місці із зборами в $30,55 млн. Три серії пригод Людини-павука заробили в РФ та Україні $28,22 млн. “Нічний” і “Денний дозор” разом зібрали $50,3 млн.

Джерело: http://mmr.net.ua/news/newsid/3832/index.html

Надіслала(ав): Берест 2007/08/23 до розділів Статистика кінопрокату



Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.