Додай наш банер!
kino-pereklad
Не будь байдужим!

Кіностудія ім. Довженка фактично припинила існування. Рахунки заарештовано

Кіностудія імені Олександра Довженко вважає, що рішення судів про накладення арешту на її рахунки - незаконні. Кінорежисер Володимир Савельєв на прес-конференції в Києві заявив про те, що зараз кіностудія фактично припиняє своє існування.

За його словами, відповідно до рішень Київських апеляційних і касаційних судів, накладено арешт на рахунки кіностудії, і всі грошові надходження будуть вилучатися з її рахунків і будуть перераховуватися на рахунки ВАТ “Трест “Київміськбуд-1″ імені Загороднього”.

При цьому режисер відзначив, що суди “прийняли до уваги необґрунтовані аргументи осіб, що знищують національне кіно”.

Він розповів, що в часи, коли генеральним директором кіностудії був Микола Мащенко, була почата практика обміну її території на квартири для окремих працівників кіностудії, наближених, за словами режисера, до Мащенко.

Зокрема, в 2000 році він віддав тресту “Київміськбуд-1″ дві ділянки студійної землі по вулиці Олександра Довженко.

Як відзначив Савельєв, відповідно до угоди, кіностудія повинна була одержати 10% від майбутнього побудованого житла, однак у дійсності для працівників студії були передані лише три однокімнатних квартири, за які “Київміськбуд-1″ вимагає тепер сплатити 9,5 млн. грн.

Тим часом, за словами режисера, відповідно до нинішніх цін, квартири коштують не більше 1 млн. гривень, а вартість 1,23 га студійної землі тепер становить як мінімум 5 млн. доларів.

При цьому він відзначає, що кіностудія неодноразово направляла офіційні листи на адресу “Київміськбуд-1″ про розірвання цієї “кабальної” угоди.

Владимир Савельєв підкреслив, що ця сума становить річний бюджет кіностудії, і її сплата буде означати для кіностудії банкрутство.

Тепер кіностудія імені Довженко звертається по допомогу до всіх українців. За словами Савельєва, якщо кожний українець передасть студії 25 копійок, “то ми їм віддамо ці гроші, нехай їдять, але відчепляться від нашої святині”.

Крім цього, за словами режисера, працівники кіностудії розраховують на “розумне, зважене” рішення Верховного Суду, на розгляді якого зараз перебуває ця справа.

Економічна Правда


Надіслала(ав): Павло 2007/02/20 до розділів ЗМІ



Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.